Word Onderwijsvriend

Word onderwijsvriend voor een jaar
Sonnenborgh – museum & sterrenwacht wil een breed publiek en vooral jonge kinderen nieuwsgierig en enthousiast maken voor sterrenkunde, klimaat en ruimteonderzoek. De educatieve programma’s voor scholen en kinderen zijn hierbij een belangrijk middel. Duizenden (school)kinderen bereiken we ieder jaar met verschillende programma’s zoals kijkavonden en schoolbezoeken. Dat doen we grotendeels met vrijwilligers en studenten die we hiervoor opleiden.

Educatieve programmering en het ontwikkelen en vernieuwen hiervan kost geld. Stichting Sonnenborgh – museum & sterrenwacht ontvangt subsidies van de Gemeente Utrecht en de Universiteit Utrecht, maar moet het grootste deel van haar inkomsten zelf verwerven. Dat doet Sonnenborgh met verhuur van ruimten, kaartverkoop voor het museum, kijkavonden, lezingen, cursussen en sponsoring. Ook ontvangt Sonnenborgh van de scholen kleine vergoedingen voor de onderwijsprogramma’s, maar deze zijn bij lange na niet kostendekkend.

Onderwijsvrienden gezocht
Om een goed onderwijsaanbod mogelijk te blijven maken, zoekt Sonnenborgh onderwijsvrienden. Bedrijven en organisaties die bereid zijn om gedurende een jaar €1.000,- te storten ten behoeve van onderwijsactiviteiten. Voor schoolprogramma’s, om een bezoek van het planetarium aan scholen betaalbaar te maken, om nieuw lesmateriaal te ontwikkelen en om programma’s te vernieuwen. We bieden u in ruil daarvoor naamsvermelding aan en vanzelfsprekend zullen wij u na dat jaar informeren over de besteding van de onderwijsgelden.

Interesse?
Neemt u bij dan contact op met: Bas Nugteren, b.nugteren@sonnenborgh.nl of 06 53811679.

Sonnenborgh heeft de culturele ANBI-status.

Op basis van de culturele ANBI-status kunnen giften aan ons binnen de daarvoor aangegeven belastingregels aftrekbaar zijn voor 125%! Meer informatie over onze ANBI-status vindt u op de volgende pagina's:

 

Agenda

lees meer >

Sonnenwijzer

Bekijk hier de meest recente Sonnenwijzer.
© 2019 Sonnenborgh - museum & sterrenwacht
//