Vrienden

Sonnenborgh – museum & sterrenwacht vertegenwoordigt een boeiende episode in de Utrechtse geschiedenis. Het is als vestingwerk gebouwd en later als sterrenwacht en weerkundig instituut gebruikt. Mede dankzij de Stichting Vrienden van Sonnenborgh is het tegenwoordig een museum waar voor jong en oud veel te beleven valt.

Gezocht: nieuwe Vrienden

Om projecten en bijzondere activiteiten te kunnen blijven realiseren, heeft Sonnenborgh nieuwe Particuliere VriendenBedrijfsvrienden en Onderwijsvrienden nodig. De Vrienden ondersteunen projecten die met de reguliere financiering niet gerealiseerd kunnen worden. Bijvoorbeeld het aanschaffen of repareren van bijzondere instrumenten of het ontwikkelen van nieuwe onderdelen van tentoonstellingen. De vaste kosten worden voor de helft gedekt door de universiteit en de gemeente en voor de helft door inkomsten uit entree en verhuur. De extra middelen en activiteiten worden mogelijk gemaakt door de Vrienden van Sonnenborgh.

Gerealiseerd met steun van de Stichting Vrienden van Sonnenborgh:

  • De inrichting van Sonnenborgh na de restauratie in 2002;
  • De innovatieprijs De Utrechtse Ster voor bijzondere Utrechtse initiatieven op het snijvlak van wetenschap en bedrijfsleven;
  • De videopresentatie ‘Mannen van Sonnenborgh’ in het bastion;
  • Het opblaasbaar planetarium met planetariumprojector in 2012.

Aanmelden en meer informatie

Word Vriend van Sonnenborgh en doneer minimaal € 50,- per jaar.

Tel. (030) 820 1420 (dinsdag t/m vrijdag 11.00 tot 17.00 uur) of mail naar info@sonnenborgh.nl

Lees verder

C.H.Wind Fonds De Utrechtse Ster

Agenda

lees meer >

Sonnenwijzer

Bekijk hier de meest recente Sonnenwijzer.
© 2019 Sonnenborgh - museum & sterrenwacht
//