Spoorzoeken op Mars

Hoe levensvatbaar is Mars? Deze speurtocht naar leven op Mars kwam tot stand in samenwerking met Mars-onderzoekers van de Universiteit Utrecht, Inge Loes ten Kate en Maarten Kleinhans. Voor 8 jaar en ouder.

In 2012 landde de onderzoeksrobot Curiosity na een reis van 8 maanden en 567 miljoen kilometer op Mars. Het Marswagentje is op zoek naar tekens van leven op deze planeet. Ben jij hier ook zo nieuwsgierig naar? Kom dan naar Spoorzoeken op Mars van Sonnenborgh!

Wat is er eigenlijk nodig voor het ontstaan van leven in de ruimte? Wat zijn de verschillen tussen Aarde en Mars? Wat onderzoeken onze wetenschappers van de Universiteit Utrecht precies op Mars? Leer alles over de Curiosity en eerdere Mars-missies. Vergelijk het weer van de Rode Planeet met ons eigen weer. Maak leven in de ruimte en ontwerp je eigen superdier. Die overleeft het zeker op Mars!

Spoorzoeken op Mars is mede mogelijk gemaakt door bijdragen van het Prof. dr. C.H. Windfonds, het K.F. Hein Fonds en de Stichting Vrienden van Sonnenborgh.
 
Op de website NPOgeschiedenis.nl kun je een filmpje bekijken waarin prof. Marcel Minnaert (oud-directeur van Sonnenborgh) in 1962 op televisie een stoomcursus planetenkunde geeft. Hierin komt ook Mars aan bod.

Is er leven op Mars...?
Een echt stukje Mars!
© 2019 Sonnenborgh - museum & sterrenwacht
//