Vrijwilligers bij Sonnenborgh

Zonder vrijwilligers zou Sonnenborgh niet zijn wat het nu is. Tientallen vrijwilligers zorgen voor de publieksbegeleiding, voor het ontvangen van gasten, voor technische zaken en voor onderhoud. Wij werken met de opvatting, wel vrijwillig, niet vrijblijvend. Naast de vrijwilligers is er een kleine vaste staf die de vrijwilligers begeleidt en organiseert.

Sonnenborgh kent verschillende vrijwilligersfuncties:

  • Publieksbegeleiders
  • Baliemedewerkers
  • Huismeesters
  • Medewerker TD

Wat wij bieden:

  • prettige collega’s
  • begeleiding
  • een zeer bijzondere werkomgeving
  • en een paar maal per jaar hebben we een gezellig samenzijn

Belangstelling?

Neem contact op met Sonnenborgh, tel. (030) 820 1420, of stuur een mailtje naar info@sonnenborgh.nl.

Werktijden:

Sonnenborgh - museum & sterrenwacht is voor het publiek van dinsdag tot en met vrijdag geopend van 11:00-17:00 en op zondag van 13:00-17:00. Daarnaast zijn wij van september tot april wekelijks een aantal avonden geopend van 19.30 - 21:30 wanneer er sterrenkijkavonden zijn. Ook op andere dagen en avonden zijn (op afspraak) rondleidingen of andere activiteiten mogelijk.

Alle functies kennen een gewenste minimum aanwezigheid, en op basis daarvan worden afspraken gemaakt. De medewerkers zullen volgens rooster ingedeeld worden waarbij uiteraard rekening gehouden wordt met de aangegeven wensen en beschikbaarheid. De werkzaamheden van de huismeesters liggen mn. in de ochtend, voor medewerkers TD gelden geen specifieke werktijden. Bij baliemedewerkers zijn de werktijden gespreid tussen 10:45 en 17:15 van dinsdag tot en met vrijdag, op zondag tussen 12:45-17:15 en op de sterrenkijkavonden tussen 19:15 en 21:45. De activiteiten waar publieksbegeleiders bij betrokken zijn zowel regulier ingedeeld, bijvoorbeeld de zondagmiddagen en kijkavonden, als incidenteel, bijvoorbeeld scholenbezoek.

 

Agenda

lees meer >

Sonnenwijzer

Bekijk hier de meest recente Sonnenwijzer.
© 2019 Sonnenborgh - museum & sterrenwacht
//