Toegankelijkheid

Rolstoelgebruikers

Het museum is beperkt toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Begeleiding meenemen is aan te raden in verband met diverse drempels. De telescopen zijn uitsluitend bereikbaar via een trap. Er zijn geen aangepaste toiletten voor minder validen.

Huisdieren

Huisdieren zijn niet toegestaan in het museum. Voor hulphonden (zoals blindengeleidehonden) maken wij een uitzondering.

Parkeren

Aan de Nieuwegracht is beperkt mogelijkheid tot betaald parkeren.
De dichtstbijzijnde invalidenparkeerplekken bevinden zich op het Nicolaaskerkhof (bij het Centraal Museum), op ongeveer 600 meter van Sonnenborgh.

De dichtstbijzijnde parkeergarage is op de Springweg, op tien minuten loopafstand van Sonnenborgh. Volg vanaf de snelweg de borden Centrum en vervolgens P Springweg. Kies in de parkeergarage de uitgang Oudegracht en loop via de Strosteeg naar de Oudegracht. Vervolgens ga je rechtsaf, steek je de brug over en loop je de Hamburgerstaat in. Bij de eerste kruising ga je rechtsaf de Lange Nieuwstraat in. Aan het einde van de straat linksaf de Agnietenstraat in. Loop de straat uit, steek de Nieuwegracht over, rechtdoor het park in en de heuvel op. De ingang van Sonnenborgh – museum & sterrenwacht bevindt zich in het witte gebouw bovenop de heuvel.

 

© 2019 Sonnenborgh - museum & sterrenwacht
//