Planetarium

Sonnenborgh- museum & sterrenwacht heeft een opblaasbaar planetarium. Dit is een bioscoop in de vorm van een halve bol. Aan de binnenkant van de bol zie je de sterrenhemel geprojecteerd. Alsof je op een mooie heldere avond naar de sterren kijkt. Tijdens de voorstelling maak je een reis door het heelal en bekijk je de maan, sterren en planeten. Je ziet ze nog dichterbij dan door de grootste telescopen!

Op Sonnenborgh

In bijna elke schoolvakantie zetten we het planetarium op in het bastion van Sonnenborgh. Zelfs als het buiten stormt en sneeuwt kun je in dit planetarium de sterrenhemel dichtbij halen en de planeten bezoeken. Houd de agenda in de gaten voor de data en tijden waarop het planetarium bediend wordt in het museum. 

Met de klas 

Het planetarium biedt een spannende en leerzame les. Kom met de klas naar het museum, op een moment naar keuze. Of haal het planetarium naar school en kruip daar met z’n allen de opblaasbare koepel in! Het planetarium kan opgezet worden in aula, gymzaal en kantine. Meer informatie vindt u bij onderwijs.
 
In het kort:
• een voorstelling in het museum, inclusief evt. museumbezoek. 15 personen per voorstelling.
• het planetarium op school. 25 personen per voorstelling.
• voorstellingen van 30 tot 45 minuten.

Met uw collega's

Sonnenborgh is al jaren een unieke locatie voor vergaderingen en bedrijfsborrels. Het bastion en de sterrenwacht bieden bedrijven een stijlvolle en verrassende plek om op een andere manier bij elkaar te komen. Een voorstelling in het planetarium van Sonnenborgh maken uw heidag of personeelsuitje compleet: neem samen plaats onder de sterrenhemel en verruim letterlijk uw blik. U kunt het planetarium op locatie huren, of in het museum zelf.


In het kort:
• een voorstelling in het museum, inclusief evt. museumbezoek, lunch en/of borrel. 15 personen per voorstelling.
• het planetarium bij u op kantoor of op een locatie naar keuze. 25 personen per voorstelling.
• voorstellingen van 30 tot 45 minuten.


Voor meer informatie en boekingen:
(030) 820 1420 (dinsdag tot en met vrijdag 11.00 tot 17.00 uur) en info@sonnenborgh.nl. 

Het planetarium van Sonnenborgh is mede mogelijk gemaakt door de steun van het KF Heinfonds, Ridderschap Utrecht en de vrienden van Sonnenborgh. 

 
© 2019 Sonnenborgh - museum & sterrenwacht
//