Contact & Route

Contact
Sonnenborgh - museum & sterrenwacht
Zonnenburg 2
3512 NL Utrecht
T: (030) 820 1420 (dinsdag t/m vrijdag 11.00-17.00 uur)
E: info@sonnenborgh.nl

Openbaar vervoer
Vanaf Utrecht CS met bus 2 (Museumlijn), stap uit bij de halte ‘Universiteitsmuseum’. Loop vervolgens achter de bus aan. Ga aan het eind linksaf de Agnietenstraat in. Loop de straat uit, steek de Nieuwe Gracht over, rechtdoor het park in en de heuvel op. De ingang van Sonnenborgh – museum & sterrenwacht bevindt zich in het witte gebouw bovenop de heuvel.
Plan de route met het openbaar vervoer 

Wandelroute vanaf Centraal Station (20 minuten)
Volg de route naar het Museumkwartier. Je komt op deze route door in Hoog Catharijne de uitgang in het Godebaldkwartier te nemen en linksaf richting de Domtoren te lopen. Bij de Domtoren sla je rechtsaf de Lange Nieuwstraat in. Aan het einde van de Lange Nieuwstraat linksaf de Agnietenstraat in. Loop de straat uit, steek de Nieuwegracht over, rechtdoor het park in en de heuvel op. De ingang van Sonnenborgh – museum & sterrenwacht bevindt zich in het witte gebouw bovenop de heuvel.

Eigen vervoer
Een actuele routebeschrijving is te vinden op de routeplanner van de ANWB 
Actuele informatie over werkzaamheden in Utrecht: Utrecht bereikbaar

Parkeren
Aan de Nieuwegracht is beperkt mogelijkheid tot betaald parkeren.

De dichtstbijzijnde parkeergarage is op de Springweg, op tien minuten loopafstand van Sonnenborgh. Volg vanaf de snelweg de borden Centrum en vervolgens P Springweg. Kies in de parkeergarage de uitgang Oudegracht en loop via de Strosteeg naar de Oudegracht. Vervolgens ga je rechtsaf, steek je de brug over en loop je de Hamburgerstaat in. Bij de eerste kruising ga je rechtsaf de Lange Nieuwstraat in. Aan het einde van de straat linksaf de Agnietenstraat in. Loop de straat uit, steek de Nieuwegracht over, rechtdoor het park in en de heuvel op. De ingang van Sonnenborgh – museum & sterrenwacht bevindt zich in het witte gebouw bovenop de heuvel.

Agenda

lees meer >
© 2019 Sonnenborgh - museum & sterrenwacht
//