Sonnenborgh ontvangt €250.000 van de BankGiro Loterij

17-02-2017

Sonnenborgh - museum & sterrenwacht heeft tijdens het Goed Geld Gala van de BankGiro Loterij een geweldig bedrag van €250.000 ontvangen. Dit bedrag maakt de ontwikkeling van het museale plan "Ver weg komt dichterbij" mogelijk. Heel erg bedankt BankGiro Loterij en deelnemers van de cultuurloterij!

Op 16 februari vond het jaarlijkse Goed Geld Gala plaats. Tijdens dit evenement maakt de BankGiro Loterij bekend aan welke culturele instellingen geld wordt geschonken. Sonnenborgh ontving een cheque van maar liefst €250.000. Geweldig nieuws! We krijgen het geld voor de ontwikkeling van 'Ver weg komt dichterbij', een totale make-over van Sonnenborgh waarbij sterren- en weerkunde heel dicht bij de bezoeker wordt gebracht.

Ver weg komt dichterbij
Sonnenborgh is een wonderlijke, historische en leerzame plek, waar wetenschap en geschiedenis op een unieke manier samenkomen. Het is een plek waar grote wetenschappers een bijdrage hebben geleverd aan de wetenschap. Tegenwoordig is Sonnenborgh een publieke sterrenwacht en museum met activiteiten voor jong en oud. Maar Sonnenborgh wil vernieuwen en de bezoeker nog meer betrekken bij de wetenschap en het fascinerende van sterren- en weerkunde. Hiertoe is het plan ‘Ver weg komt dichterbij’ ontwikkeld in samenwerking met het ontwerpbureau XPEX Experience Experts.

Met ‘Ver weg komt dichterbij’ krijgt Sonnenborgh een totale make-over. In de nieuwe opzet kiest Sonnenborgh voor een permanente museale inrichting die meer recht doet aan de authentieke 19e eeuwse sterrenwacht en tegelijkertijd de bezoeker meer mogelijkheden biedt. Sonnenborgh wordt een combinatie van een fysiek en virtueel museum. Sonnenborgh hoopt de make-over eind 2018 gerealiseerd te hebben en aan het publiek te kunnen laten zien. De bijdrage van de BankGiro Loterij is het sluitstuik van de financiering van de make-over; andere partijen die financieel bijdragen aan “Ver weg komt dichterbij” zijn: Het Mondriaan Fonds, Het Prins Bernhard Cultuurfonds, Stichting Dioraphte, Stichting SOZOU, Stichting VSBfonds.

BankGiro Loterij
De BankGiro Loterij steunt goede doelen die werken aan cultuur en behoud van cultureel erfgoed in Nederland en is daarmee dé cultuurloterij van Nederland. De BankGiro Loterij kan jaarlijks dankzij haar deelnemers vele tientallen miljoenen euro’s uitkeren aan musea en andere culturele instellingen in Nederland. De BankGiro Loterij schenkt dit jaar een recordbedrag van €66,9 miljoen aan cultuur. De cultuursector in Utrecht ontving ruim €1,4 miljoen. Naast Sonnenborgh ontvingen nog vier Utrechtse musea een financiële bijdrage: Centraal Museum, Museum Speelklok, Het Spoorwegmuseum en Museum Catharijneconvent. 

 

Agenda

lees meer >

Vraag van
de Maand

Hoe hoog kun je springen op de maan?

Lees het antwoord >

Sonnenwijzer

Bekijk hier de meest recente Sonnenwijzer.
© 2019 Sonnenborgh - museum & sterrenwacht
//